第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
Tara Strong is the voice behind some of TV’s most popular cartoon characters — Bubbles in The Powerpuff Girls, Timmy Turner in The Fairly Odd Parents, and Raven in Teen Titans Go! Jack and Jill interviewed the voice actor to learn more about her cool job.
Jack and Jill: When did you first get interested in becoming a voice actor?
Tara Strong: In kindergarten I knew I wanted to be an actress and liked singing and dancing in front of my class. I’ve always been good at voices and accents — it comes naturally. When I went out for my first animated (动画的) role in Hello Kitty, it was just another audition (试音). I didn’t think I would always do animation. J&J: Is there a cartoon character you most identify with? Tara: Bubbles from The Powerpuff Girls. She’s fun, always looks on the bright side, and is not afraid to be tough (坚韧的) if she needs to be. J&J: What is a typical workday for you as a voice actor?
Tara: I go to the studio, review a script (剧本), and record in a four-hour time block. I work with other actors under the direction of a director or producer. Voices are recorded before they start the animation process, so actors can be very creative. I work almost every day.
J&J: If interested in becoming a voice actor, how do you start?
Tara: I am asked that question a lot. It is very challenging. Take as many acting classes as you can. The more acting classes you take, the better! Parents can help find good local classes at a studio where their child can get in front of the microphone or camera. When you’re ready, make a professional demo tape (样带) to send to local agents and then go from there.
21. What can we learn about Tara Strong? A. She was born into an acting family. B. She always behaves childishly. C. She was very shy when young. D. She has a gift for languages.
22. The underlined phrase “identify with” can be best replaced by _____. A. like B. fear C. trust D. want
23. Which of the following can best describe Tara’s life as a voice actor? A. Very lonely. B. Rather busy. C. Quite boring. D. Fairly relaxing.
24. To those who want to be a voice actor, Tara suggests that it’s necessary to _____. A. get on well with others B. take enough acting classes C. get their parents’ permission D. be brave enough to accept a challenge
B
Standing in front of the “Chilkoot Trailhead” sign for 15 minutes, I didn’t take one step. I was afraid of bears. That’s what was keeping me from walking the trail alone. I had hiked through black-bear country back home inColorado, but now I was in Alaska, home to the fierce brown grizzly bear.
Fortunately, a friendly couple arrived and asked me to take their picture. We started talking and soon were walking the trail together. I was relieved. Ron and Carol were from Alaska and they taught me how to stay safe in bear country.
I had finally started my hike along the famous Chilkoot Trail, where more than 115 years ago, thousands of gold miners had walked. I was writing a book about the Klondike Gold Rush, and I wanted to follow in the footsteps of the miners to know what it was really like.
Ron, Carol, and I walked through the forest. As I was looking around at the beautiful scenery in the forest, I tripped (绊倒) over a big tree root and injured my ankle (脚踝). Fortunately, my ankle felt better in the morning, and we followed the trail. We went to bed early that night because the following day would be the toughest hike of all.
At dawn, we started hiking up the steep (陡峭的), green valley. Icy glaciers covered the mountains above. Soon we were as high as the clouds and could see only 20 feet in front of us. Finally, we reached the top of theChilkoot Pass and saw a Canadian flag moving in the heavy wind. Hours later, we arrived at our campground.
The following morning, my ankle was feeling fine, and my fear of bears had mostly disappeared. I said good-bye to Ron and Carol and walked alone for the next two days. Without seeing any bears the entire trip, I finally arrived at Bennett Lake. I rode the old train down to the town of Skagway and checked into my hotel.
While relaxing in my comfortable bed in the hotel, I thought of the miners from the Klondike Gold Rush. When the miners reached Bennett Lake, they had to cut down trees, build boats, and travel 500 miles down dangerous rivers and lakes. Then, when they finally reached the goldfields, they had to start digging.
25. Why did the author stand in front of the “Chilkoot Trailhead” sign for 15 minutes?
A. Because he felt nervous. B. To wait for Ron and Carol. C. Because he met a black bear.
D. To take photos of the beautiful scenery.
26. The author hiked along the Chilkoot Trail to _____. A. look for gold
B. search Alaska for bears C. enjoy the beauty of nature D. find inspiration for his writing
27. When crossing the Chilkoot Trail, the author _____. A. hurt himself by accident B. once tried to take a boat trip C. got help from two local miners D. was almost killed by a brown bear
28. What kind of feeling did the author mainly show in the last paragraph? A. Joy. B. Pity. C. Worry. D. Doubt.
C
When you think of Hawaii, you might picture people surfing or enjoying beautiful scenery. But Hawaii also has a dangerous attraction — volcanoes (火山).
Most volcanoes are usually quiet. However, in the past several months, lava (熔岩) flow from Kilauea, one of the world’s most active volcanoes, has neared the town of Pahoa on the Big Island. The lava has covered several buildings and a vast area of land. As a result, some evacuations (疏散) and adjustments have been necessary. Keonepoko Elementary School had to close its doors last October because it was predicted to be right in the path of the lava flow. Students at the school were relocated to a nearby high school.
The lava flow has also affected Hawaii Academy of Arts and Science (HAAS) in Pahoa, which is in the Big Island’s Puna district.
“We have had to rent classroom space on the north side of the flow in case the lava crosses the highway and our major access route is cut off,” HAAS director Steve Hirakami wrote to me in an email. “It has had quite an economic effect on all of Puna. Many families have moved, and we have experienced a loss of as many as 100 students.”
Predicting what will happen next is difficult, says Janet Babb, a scientist and researcher at the U.S. Geological Survey.
“One of the biggest challenges of the current lava flow, which began on June 27, 2014, is that the lava flows in fits and starts (断断续续地),” she says. “It makes it difficult to forecast when the flow might reach a certain point, which is important information for the people in Pahoa.”
Still, people of the Big Island are learning how to live with the fierce side of Mother Nature. As Hirakami observes: “The volcano has taught me valuable lessons in life. Take advantage of the beauty of where you live because tomorrow it may change forever. Don’t waste time worrying about what you don’t have. Enjoy each moment, and be thankful for what you do have.”
29. What has happened to HAAS because of the lava flow? A. The number of its students has dropped. B. Its school buildings have been destroyed. C. Almost all the classes have been cancelled. D. It has got economic support from the government. 30. What can we learn about the lava flow from Kilauea? A. It moves at high speed. B. It runs from south to north. C. It will come to an end soon. D. It has lasted for a long time.
31. Which of the following does Hirakami probably learn from the volcano? A. Time waits for no man. B. It’s never late to change. C. Treasure all you have now. D. Try your best to protect the earth.
D
When temperatures are high, walking on hot roadways, parking lots, and other paved surfaces can really burn your feet. All of that heat comes from the energy of the sun reacting with the pavement. But what if we could turn that energy into electricity? It may sound like a crazy science dream, but an electrical engineer and his wife may have found a way to do just that.
Scott Brusaw has developed a six-sided glass panel (面板) that contains solar cells, which can change sunlight into electricity. The panels fit together and can form a flat surface on the ground. Brusaw and his wife, Julie, founded a company called Solar Roadways to further develop the idea and produce these new solar panels. They plan to use their invention to replace the pavement on U.S. roads.
According to the Brusaws, if we replaced all of the nation’s asphalt (沥青) with these solar panels, the network would produce more than three times the amount of electricity currently used by the United States in a year. In return, electricity from solar panels doesn’t produce harmful pollution, so the panels could be a smart choice for the environment.
The U.S. government sees some promise in the Solar Roadways project. A number of laboratories around the country have tested the panels to see if they can withstand (经受) the heavy traffic and rough weather that asphalt pavement suffers from year to year. The lab results show that not only do the panels meet the requirements, but they can actually handle more weight than they need to.
Now, money must be raised to start building the panel pavement system. The Brusaws have raised more than $1 million from ordinary people who learned about their project. However, some experts predict the Brusaws’ plan could finally cost more than $1 trillion.
Could Solar Roadways be the answer to the world’s ever-growing need for electricity? A lot of obstacles (阻碍) stand in the way of re-creating the highway system out of solar panels. But the Brusaws may just be paving a road to the future. 32. The glass panel the Brusaws have developed _____. A. is too heavy to carry B. has a high temperature C. is powered by an engine D. is environmentally-friendly
33. What’s the U.S. government’s attitude towards the Brusaws’ plan now? A. Worried. B. Doubtful.
C. Interested. D. Supportive.
34. What does the underlined part “their project” in Paragraph 5 refer to? A. Replacing asphalt roads with solar panels. B. Designing more money-saving solar panels. C. Testing the solar panels the Brusaws invented. D. Reducing the ever-growing need for electricity. 35. What would be the best title for the text? A. Advantages of sunlight B. Better choice for your feet C. Power from the streets? D. Finding more future energy?
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
People are consumers (消费者). We have to spend large parts of our days finding, buying, cooking and eating our food. Did you ever think it might be nice to be able to make your own food like plants do? 36 They perform a process called photosynthesis using light from the sun, water and carbon dioxide. The end result of this chemical reaction is sugar for the plant to “eat.” The plant gives off water and oxygen.
37 Plants have special structures called chloroplasts (叶绿体) that animals don’t have. These structures are filled with chlorophyll, which gives leafy green plants their green color. Their main job is to absorb light from the sun. Chloroplasts can absorb every color except green. Light makes chlorophyll active. It creates an energy that separates water out into hydrogen and oxygen. 38 Hydrogen from the water combines with carbon from the carbon dioxide we breathe out. Oxygen is sent out into the air.
39 Plants rely on the carbon dioxide that we breathe out, and we rely on the oxygen that they “breathe” out. This is one good reason for protecting plant life on
Earth. Many plants can produce a constant supply of oxygen for us. We need plants in order to survive.
Conservation (保护) projects around the globe are aimed at protecting our natural resources, including numerous species of plants. 40 A. Plants are producers. B. Chemical reactions take place. C. Animals can’t live without water. D. People and plants make perfect partners. E. So how do plants do it, and why can’t we? F. There would be too much carbon dioxide in the air.
G. Our quality of life and the fresh air we breathe depend upon our green plant partners.
第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
People go to college or university for many different reasons. I 41 that the three most common reasons are to 42 a career, to have new experiences, and to 43 their knowledge of themselves and the world around them.
Good preparation for future careers is becoming more and more 44 to young people. For many, this is the primary 45 to go to college. They know that the job market is 46 . At college, they can learn new skills which will 47 them with more opportunities. It is expected that careers in the field of information technology, 48 , will need a large workforce in the coming years.
49 , students go to college to have new experiences. This often means having the opportunity to 50 people other than those from their 51 . For most students, it is the first time they have been away from home by themselves.
In addition, this is the first time they have had to make decisions 52 . Making these decisions increases their knowledge of themselves.
Besides 53 self-knowledge, people also go to college to expand their knowledge in subjects they find 54 . For many, this will be their last 55 for a long time to 56 about something that does not relate to their career. I think that people going to college should not be so focused on a career. 57 , they should think of going to college as an opportunity to have 58 experiences and learn about themselves and the world they 59 . This may make them better prepared for their 60 . 41. A. expect B. believe C. decide D. doubt 42. A. follow B. open up C. change D. prepare for 43. A. spread B. increase C. show D. keep 44. A. difficult B. obvious C. important D. impossible 45. A. value B. opinion C. reason D. advantage 46. A. rising B. encouraging C. attractive D. competitive 47. A. cover B. provide C. combine D. support 48. A. in fact B. in other words C. for example D. as a result 49. A. Also B. Again C. Yet D. Thus 50. A. call B. meet C. teach D. invite 51. A. colleges B. markets C. offices D. hometowns 52. A. now and then B. all of a sudden C. at an early age D. on their own 53. A. looking for B. looking at C. looking into D. looking up 54. A. simple B. ordinary C. interesting D. similar 55. A. need B. moment C. hope D. chance 56. A. hear B. learn C. speak D. worry 57. A. Besides B. Instead C. Anyhow D. Therefore 58. A. common B. direct C. previous D. new 59. A. imagine B. create C. live in D. travel around 60. A. family B. education C. experience D. future
第Ⅱ卷
第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Your class starts in 10 minutes, but you find yourself 61. ________ (stick) in traffic. Don’t panic. With just a press of a button, your car will lift off the ground and fly to school. What’s your 62. ________ (impress)? It seems like science fiction, but it isn’t. Engineers have taken 63. ________ the research of flying cars, and they have already found . ________ (solve) to many of the big challenges. They predict that we’ll all be using these 65. ________ (amaze) vehicles one day. According to Car Trends Magazine, one model, 66. ________ is part car and part plane, is going to be on the market in the not-so-distant future. It will look like a regular car when it’s on the road, but its wings will unfold when the driver 67. ________ (decide) to take to the sky. And 68. ________ (operate) by a computer, all controls will be automatic (自动的). Imagine this: You’ll be doing your homework while your car is getting you to school 69. ________ (safe). And what does this future dream car cost? Well, at first it will be about a million dollars, but after a few years, you’ll be able to buy 70. ________ for “only” $60,000. Don’t throw away your old driver’s license just yet!
第四部分:写作(共两节,满分35分)
第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。阿
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I love to camp! It’s my most favorite way to spend my vacation. Every year, my family and I camped in a national park, which we sleep in a tent and hike every day. I
like to cook in a fire, and the food always tastes wonderfully. For a whole week, I see lovely scenery and smelling fresh air. At night, I hear the wind blow in the tree, and I feel such peaceful. Besides, it doesn’t cost many to camp. I believe it’s best way to appreciate the beauty of my hometown. 第二节:书面表达(满分25分)
假定你是李华,某英文杂志正在举行主题为“未来的学习模式”的征文活动,请你用英语写一篇短文参赛。内容主要包括:
1. 课程选择模式;2. 课堂模式;3. 作业模式。
注意:1. 词数100左右; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;为你写好,但不计入总词数。
It will be really amazing to enjoy studying in the future.
参
21-25 DABBA 26-30 DABAD
31-35 CDCAC 36-40 AEBDG 41-45 BDBCC 46-50 DBCAB 51-55 DDACD 56-60 BBDCD 61. stuck 62. impression 63. up . solutions 65. amazing 66. which 67. decides 68. operated 69. safely 70. one 短文改错:
71. ... my most favorite way ... 去掉most 72. ... and I camped ... camped → camp 73. ... which we sleep ... which → where
开头已 3. 74. ... cook in a fire ... in → over / on
75. ... tastes wonderfully. wonderfully → wonderful 76. ... smelling fresh air. smelling → smell 77. ... in the tree ... tree → trees 78. ... feel such peaceful. such → so 79. ... cost many to ... many → much 80. ... it’s best way ... best前加the One possible version:
It will be really amazing to enjoy studying in the future. Firstly, students will be able to choose subjects offered by some educational institutions on the Internet according to their levels, interests and needs. Then they will just stay at home and study in a virtual-reality school. When they put on their 3-D image glasses, they will feel as though they are actually in a classroom interacting with a virtual teacher and virtual classmates. After class, students will get their individual and specific
homework sent to them by the teacher according to their different performances. They will be able to send it back through the Internet after it’s finished.
On the whole, the Internet will totally change our way of learning.
部分解析
阅读理解: 第一节:
A篇 (文娱)
本文是应用文。文章是对著名的卡通配音演员Tara Strong的采访。 21. D。推理判断题。由文中的I’ve always been good at voices and accents — it comes naturally可知,Tara Strong具有语言天赋。
22. A。词义猜测题。由Tara对Bubbles这个角色的高度评价She’s fun, always looks on the bright side, and is not afraid to be tough if she needs to be可知,她认可这个角色并对此感同身受,即“喜欢”。
23. B。推理判断题。由Tara描述她作为配音演员的生活I work almost every day可知,她每天都很忙碌。
24. B。细节理解题。由文中的Take as many acting classes as you can. The more acting classes you take, the better!可知,Tara建议那些想要成为配音演员的孩子们尽可能多地参加表演课。
B 篇 (旅游)
本文是记叙文。作者为写一本关于克朗代克淘金热时期的书而重走当年淘金工穿越的奇尔库特小径。
25. A。推理判断题。由第一段的I was afraid of bears. That’s what was keeping me from walking the trail alone以及第二段作者遇到一起同行的Ron和Carol后的如释重负可知,在Chilkoot Trailhead标牌前驻足15分钟的作者,因为害怕熊而紧张地不敢独自徒步旅行。
26. D。推理判断题。由第三段的I was writing a book about the Klondike Gold Rush, and I wanted to follow in the footsteps of the miners to know what it was really like可知,作者此行是为了寻找写作灵感。
27. A。细节理解题。由第四段的As I was looking around at the beautiful scenery in the forest, I tripped over a big tree root and injured my ankle可知,作者徒步穿越奇尔库特小径时,不小心弄伤了自己。
28. B。推理判断题。作者此次徒步旅行的目的是重走当年克朗代克淘金热时人们走过的路线,对比他到达目的地后乘坐火车、睡在宾馆舒服的床上,当年那些穿越奇尔库特小径的淘金工所经历的艰辛让作者非常同情。
C篇 (自然)
本文是说明文。文章报道了美国夏威夷基拉韦厄火山喷发的熔岩流对当地所造成的影响。
29. A。细节理解题。由第四段HAAS学院主任Steve Hirakami说的we have experienced a loss of as many as 100 students可知,由于熔岩流,很多家庭搬走了,这导致了学院的学生人数减少。
30. D。细节理解题。由第二段的in the past several months, lava flow from Kilauea ...和倒数第二段的It makes it difficult to forecast when the flow might reach a certain point可知,从基拉韦厄火山喷发的熔岩流已持续了很长一段时间。
31. C。推理判断题。由最后一段Hirakami说的Don’t waste time worrying about what you don’t have. Enjoy each moment, and be thankful for what you do have可知,他从火山喷发学到的人生哲理是——珍惜眼前所拥有的一切。
D篇 (现代技术)
本文是说明文。一对美国夫妇研造出太阳能电池板路面,并发起名叫Solar Roadways的众筹项目用以全面改造马路系统。
32. D。细节理解题。由第二段的glass panel that contains solar cells, which can change sunlight into electricity和第三段的... doesn’t produce harmful pollution可知,Brusaw夫妇研造出的太阳能电池板路面能把太阳能转化成电能,对环境没有任何污染。
33. C。推理判断题。由最后三段内容,尤其是倒数第三段的The U.S. government sees some promise in the Solar Roadways project可知,经实验室验证,路面所用太阳能电池板虽然达到了路面承受的所有要求,但由于该计划需要高昂的费用以及其它可能面临的阻碍可知,现今美国只是对该计划感兴趣。
34. A。篇章结构题。Brusaw夫妇的众筹项目即Solar Roadways project,结合第二段的 ... to use their invention to replace the pavement on U.S. roads和第三段的... replaced all of the nation’s asphalt with these solar panels可知。
35. C。标题归纳题。本文旨在介绍Brusaw夫妇想要全面改造马路系统的项目——用太阳能电池板代替沥青来铺设公路,并用于发电、供电。由最后一段作者的质疑Could Solar Roadways be the answer to ...可知,从路面获取能源的想法还有待商榷,故C项标题最符合本文主旨。 第二节: 话题:自然
本文是说明文。植物是自然界中的“生产者”, 人类生存更离不开植物。 36. A。由下文解释植物的光合作用以及与首句People are consumers的对比可知,植物是自然界中的“生产者”。
37. E。下文的Plants have special structures called chloroplasts that animals don’t have是对E项“植物可以进行光合作用而人类不可以这样做”的解释。
38. B。B项中的Chemical reactions指本段介绍的植物中的叶绿素在光的作用下吸收二氧化碳、释放氧气的这一化学反应过程。
39. D。由下文的Plants rely on the carbon dioxide that we breathe out, and we rely on the oxygen that they “breathe” out可知,人类与植物之间的关系是完美的搭档。 40. G。G项是人类之所以建立各种自然资源保护项目的原因——人类生活质量和空气质量的保证依赖于绿色植物。 英语知识运用: 第一节: 话题:学校生活
本文是议论文。作者探讨了人们上大学的三个原因。
41. B。由下文作者解释的原因可知,他“相信(believe)”人们上大学的原因主要有三个。 42. D。
43. B。由下文的Good preparation for future careers和increases their knowledge of themselves可知,这三个最常见的原因是——为未来职业“做准备(prepare for)”、体验新的经历、“增加(increase)”自我认识以及对周围世界的了解。 44. C。 45. C。
46. D。由下文提到的job market和need a large workforce可知,对于年轻人来说,为未来职业做准备变得越来越“重要(important)”,因为他们知道人才市场“具有竞争力(competitive)”,这也是人们上大学最主要的“原因(reason)”。 47. B。大学所学技能可以给年轻人“提供(provide)”更多的(就业)机会。 48. C。此处的信息技术领域需要大量劳动力是对就业市场的一个举例,故用for example。
49. A。 “感受新的经历”与上文的“为未来职业做准备”之间是递进关系,故用Also。 50. B。
51. D。由下文的it is the first time they have been away from home by themselves可知,上大学给学生提供了“遇见(meet)”其他人的机会,而这些人并不是来自“家乡(hometowns)”。
52. D。由下文的increases their knowledge of themselves可知,上大学也让学生第一次学会“自己(on their own)”做决定。
53. A。由上文学生第一次自己做决定可知,这是一种对自我认识的“探索(looking for)”。 54. C。 55. D。
56. B。由下文的something that does not relate to their career可知,上大学可以让学生学到更多让他们感“兴趣的(interesting)”课程知识,而对大多数人来说,这也可能是他们“学习(learn)”与将来职业无关的知识的最后“机会(chance)”。 57. B。 “不建议把精力集中放在职业上”与“建议体验新的经历并了解自我和周围世界”之间是转折关系,故用Instead。
58. D。上大学提供了体验“新(new)”经历并了解自我和周围世界的机会。 59. C。由上文的the world around them可知,上大学可以让人们认识自我,并对所“生活(live in)”的世界进行了解。
60. D。相较于Good preparation for future careers可知,作者认为对自我和世界的了解才是对“未来(future)”更好的准备。 第二节:
61. stuck。考查过去分词作宾补的用法。设空处作宾补且stick与yourself之间是逻辑上的动宾关系,故填stuck。
62. impression。考查名词。your与设空处作表语,意为“你的印象”,故填impression。
63. up。考查固定结构。take up 意为“从事”。
. solutions。考查名词。设空处作found的宾语,意为“解决办法”,且由many of the big challenges可知用复数,故填solutions。
65. amazing。考查形容词作定语的用法。设空处修饰名词vehicles,意为“令人惊异的”,故填amazing。
66. which。 考查关系代词。设空处引导非性定语从句补充说明model,且在从句中作主语,故填which。
67. decides。考查一般现在时。由its wings will unfold可知,when从句中的谓语动作尚未发生,且时间状语从句中用一般现在时表将来,故填decides。 68. operated。考查过去分词作状语的用法。设空处作状语, 此处是And because it is operated by a computer的省略形式,故填operated。 69. safely。考查副词。设空处修饰谓语,故填副词safely。
70. one。考查代词。设空处指代上文提到的future dream car同类中的一辆,故填one。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容